5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!

5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!

Számtalan történetet és titkot őriz Budapest szinte minden sarkon. Mesélnek az utcák, a házfalak és a kandeláberek. Összegyűjtöttük az öt legjobb várostörténeti sétát.

„A várostörténeti séták célja felfedni fővárosunk rejtett titkait, legendáit, és kreatív eszközökkel bemutatni a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.” – írja válogatásához ajánlónak a kultura.hu.

A „Nyócker málló pompája” címmel szociokulturális kalandozáson vehetsz részt a Józsefvárosban. A „Belvárosi bóklászó” megmutat egy eldugott, 300 éves pékséget is, a „A belváros rejtett kincsei” című sétán pedig a túravezetők megmutatják a történelem egykor fontos szerepet betöltő épületeit.

A „Gyász és emlékezés a zsidó hagyományban” című sétán a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával ismerkedhetsz meg az 50-es évek óta bezárt Salgótarjáni úti zsidó temetőben.

Ajánlónk a Bulinegyedben ér véget, ahol a magasba is felköltözött a művészet. Megismerheted Budapest legnagyobb kiállítását, ha részt veszel a „Street art séta a Bulinegyedben” című programon.

Fotó: mrfoster.blog.hu

Ez is érdekelheti:

, ,

Elindult a Pécsi Tudományegyetem online fesztiválja

Népszerű művészek bevonásával és csaknem kétszáz színes programmal várja a közönséget hétfőtől a Pécsi Tudományegyetem Irány a PTE!
,

Pilinszky 100

Idén lenne százéves Pilinszky János, az évforduló alkalmából egész éven át tartó programsorozatot szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), a Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ) és Juhász Anna irodalmár.
,

A magyar kultúra napjának alkalmából 10 alkotóval ismerkedhetünk meg, akik "meghódították a világot"

A magyar kultúra napjának alkalmából 10 alkotóval ismerkedhetünk meg, akik "meghódították a világot"
, , , ,

Megnyitott az Óbudai Danubia Zenekar online koncertterme

Különleges koncerttermet és zenei videómegosztó portált mutatott be a népszerű szimfonikus zenekar, az új oldal használata öt hónapig ingyenes!
,

Mészöly 100

Pontosan 100 éve, 1921. január 19-én született Mészöly Miklós Kossuth-díjas író. Az évforduló kapcsán Bazsányi Sándor esztétával Károlyi Csaba kritikus beszélgetett.