A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson

A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson Bonforó Fesztivál

Utcaszínházi forgataggal, saját borral és ökobarátsággal jön a Bondoró Fesztivál.

Idén augusztus 28-30. között, pont az iskolakezdés előtt pótolják be a szervezők a pünkösdkor elmaradt Bondoró Fesztivált, összefogva a gyerekeknek szervezett, művészeti Kapolcska Táborral. Augusztus utolsó hétvégéjén utcaszínház, tűzszínház, gólyalábasok, klasszikus és újcirkusz, vízirevü várja Kapolcson családias közegben a látogatókat. A főszervező, Virág Zsóka a WLB kérdésére három programot emelt ki: „Az egyik a fantasztikus tűzshow-val készülő Tűzmadarak csoport, a második Sarkadi Bence világhírű marionettszínháza, a harmadik az icipici bábokkal operáló Mikropódium.”

Emellett folyamatosan történik majd valami, ahogy sétál az ember a kapolcsi Petőfi utcán (ahol kézműves termékek árusai és étel-ital is helyet kapnak), akár szembejöhet vele egy pantomimes vagy egy rezesbanda. A rendezvény egyik csúcspontja az a nagy főnixmadárszobor lesz, amit a fesztivált nyitó és záró felvonuláson is megmutatnak, majd a végén ünnepélyesen elégetnek.

Ez is érdekelheti:

szervas
, ,

Ehető zacskókkal védik a szarvasokat

Szikaszarvasokat védenek meg a hulladékok elfogyasztásától.
Dubaji világrekord szökőkútDUBAITOURISM.AE
, , ,

Mostantól ez a világ legnagyobb szökőkútja

A Guinness Rekordok Könyve szerint a dubaji Pálma Szökőkút hivatalosan is a világ legnagyobb vízi látványossága. Videó
A Hold napsütötte részén talált vizet a NASAFotó: NASA
, ,

A Hold napsütötte részén talált vizet a NASA

Újabb ingatlanmutyi jelei mutatkoznak: a Barátság Parkra tenné rá a kezét a baloldal! Sóstó után itt a folytatás.
,

Kiállítással és online programokkal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a pécsi Tudásközpont

Online kerekasztal-beszélgetéssel, kvízjátékkal és kiállítással ünneplik a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületének tízéves fennállását.
,

Az év hala címért versenyez az angolna, a fürge cselle és a jászkeszeg

Az angolna (Anguilla anguilla), a fürge cselle (Phoxinus phoxinus) és a jászkeszeg (Leuciscus idus) verseng a 2021-es év hala címért, amelynek odaítéléséről a Magyar Haltani Társaság honlapján szavazhatnak az érdeklődők.
,

A két világháború közti Magyarországot bemutató kiállítás nyílt Veszprémben

 A két világháború közti Magyarországot mutatja be a Magyar Világ 1938-1940 című, hétfőn megnyílt tárlat Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeumban.
,

Novemberben Desiré fesztivál Szabadkán

Life, azaz Élet címmel szervezik meg idén november 22. és 30. között a Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán.
,

Képzőművészeti katalógus, technikai újdonságokkal

A Munkácsy-tárlat festményei mellett még számos egyéb izgalmas információkat is tartalmaz a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum új katalógusa.