Étkezési kisokos vírus idején

hutogep

Nos, nézzük a hűtőt és a kamrát: 32 kiló liszt (amiből naponta 10-30 molylepke indul táncolni a nappaliba), 18 csomag élesztő, 16 kiló krumpli, 3 kiló csomagolt sonka, 12 pohár tejföl,… – Jó, de ez egy 2 személyes háztartásban meddig is elég? Ja, hogy a felének már lejárt a szavatossága is? Életemben nem sütöttem még kenyeret. Mit fogok én ezzel csinálni? Miért kellett megvenni? – Ez a gondolatmenet/párbeszéd valószínűleg a háztartások felében lejátszódik/elhangzik a napokban. Jó-jó, de mit tegyünk annak érdekében, hogy 2 hét múlva ne ismétlődjön meg ugyanez? Elsőként gondoljuk végig, hogy valójában mire is van szükségünk, mi az, amit szeretünk, mi az, aminek a szavatossága néhány napon belül lejár, ezért nem érdemes több heti adagot bespájzolni belőle stb. Annak érdekében, hogy ne a kukában végezzék a pánikhangulatban megvásárolt élelmiszerek nagy része, és hogy a pénztárcánkat is kíméljük, íme néhány jótanács, amelyet a napi táptudás blog szerzői összegyűjtöttek segítségképp. Érdemes átböngészni!

Ez is érdekelheti:

, ,

A Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában

A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásként elismert indiai filmfesztivált a járvány miatt a szokásos novemberi időpont helyett január 16. és 24. között rendezik meg.
,

Online iparművészeti kiállítás nyílt

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozatának nyílt iparművészet online kiállítása.
,

Interjú Péreli Zsuzsával, a nemzet művészével

Fantasztikus interjút készített a kultura.hu Péreli Zsuzsával, a Kossuth-díjas alkotóval. Ha érdekel a képzőművészet, a szövés és hogy milyen kanyargós út áll Péreli Zsuzsa mögött, olvasd el a vele készített interjút.
,

Zseniális vígjátékok

Szibériai hideg van, bekuckóztál és az orrodat se dugod ki a takaró alól, itt egy szuper vígjátéklista, hogy a négy fal között is jól szórakozz.
, ,

Könnyen használható online felületen tette elérhetővé gyűjteményét a Rijksmuseum

Letölthető és átalakítható alkotások is vannak a digitális Rijks Múzeumban.
,

Kiírták a 2021-es Örkény István drámaírói ösztöndíj pályázatot

Pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) fiatal drámaírók részére.
,

Digitális élményközpontot alakítanak ki a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programban

A létesítményben a magyar és a nemzetközi képzőművészet klasszikusait mutatják majd be a modern technika segítségével
,

Újraindulhat a Tilos az Á

Régi Mikszáth téri helyén újranyithat a járványhelyzet után a 26 éve bezárt kultikus hely.
,

Idén százéves a kettéfűrészeléses bűvésztrükk

A centenárium alkalmából a londoni székhelyű Magic Circle online rendezvénnyel készül a hétvégére.