Étkezési kisokos vírus idején

hutogep

Nos, nézzük a hűtőt és a kamrát: 32 kiló liszt (amiből naponta 10-30 molylepke indul táncolni a nappaliba), 18 csomag élesztő, 16 kiló krumpli, 3 kiló csomagolt sonka, 12 pohár tejföl,… – Jó, de ez egy 2 személyes háztartásban meddig is elég? Ja, hogy a felének már lejárt a szavatossága is? Életemben nem sütöttem még kenyeret. Mit fogok én ezzel csinálni? Miért kellett megvenni? – Ez a gondolatmenet/párbeszéd valószínűleg a háztartások felében lejátszódik/elhangzik a napokban. Jó-jó, de mit tegyünk annak érdekében, hogy 2 hét múlva ne ismétlődjön meg ugyanez? Elsőként gondoljuk végig, hogy valójában mire is van szükségünk, mi az, amit szeretünk, mi az, aminek a szavatossága néhány napon belül lejár, ezért nem érdemes több heti adagot bespájzolni belőle stb. Annak érdekében, hogy ne a kukában végezzék a pánikhangulatban megvásárolt élelmiszerek nagy része, és hogy a pénztárcánkat is kíméljük, íme néhány jótanács, amelyet a napi táptudás blog szerzői összegyűjtöttek segítségképp. Érdemes átböngészni!

Ez is érdekelheti:

bocusd
, ,

Afrikai harcsa és észt fürj egy tányéron a Bocuse d`Or-on

A világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét a koronavírus-járvány miatt ebben az évben nézők nélkül kellett megrendezni.
zebradánoóio
,

Zebradánió felvétele nyerte a mikrofotós világversenyt 2020-ban

Az akváriumból a tudományos világ érdeklődésének középpontjába úszott a Zebradánió. Az akváriumból a tudományos világ érdeklődésének középponjába úszott a Zebradánió. Mikrofotós versenybeszámolónkról itt olvashatsz bővebben:
,

Magyar filmalkotásokat díjaztak Spanyolországban és Varsóban

A legjobb forgatókönyv és FIPRESCI díjat, valamint elismerő oklevelet is nyertek hétvégén magyar filmek a nemzetközi fesztiválokon.
,

20 kamionnyi, 90 tonna élelmiszeradomány gyűlt össze

Az élelmezés világnapján, október 16-án szállították át a fővároson a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek szánt élelmiszeradományokat.
, , ,

Kiállítás: Intelligens és interaktív textilek

Interaktív és intelligens textilekből látható kiállítás Tech Textil címmel csütörtöktől a szentendrei ÚjMűhely Galériában, ahol elektromos rendszerrel ellátott jelmez, pacemakerrel élők számára készült zakó és gyógyászati ágyneműcsalád is látható lesz.
,

Közösségi múzeumok elismerés

Idén 14 muzeális intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismerést októberben, ez elismerés a múzeumokban folyó közösségépítő munkára is rá kívánja irányítani a figyelmet.
,

Online rendezik meg idén a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált

November 2. és 7. között rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált, amelyen a fiatal művészek és formációk mellett a V4 országok nemzetközi hírű gitárművészeit is hallhatja a közönség.
,

Ritka hazai régészeti lelet

A középső bronzkori Füzesabony kultúrához sorolható, több ember maradványait tartalmazó tömegsírt tártak fel Tiszafüred határában.
tudomanyfovaros
,

A virtuális térben várja a tudományok rajongóit az idei Tudományok Fővárosa

Beszélgess humanoid robotokkal, nyerj betekintést az ELKH kutatóintézeteibe, kukkants be az MVM Paksi Atomerőmű reaktorcsarnokaiba.