Garantált libabőr – 200 magyar zenész tolja a The Show Must Go On-t karanténban!

Az utóbbi időkben számos karanténos zenei produkció született, de kétségkívül ez lett az egyik leghatásosabb videó! Maga a dalválasztás is magáért beszél: a Queen zenekar “The show must go on” című számát vették elő. A dal már alapból is a rockzenei műfaj egyik legnagyobb slágere, az üzenete pedig a jelenlegi helyzetben pláne aktuális: a shownak folytatódnia kell mindenféle körülmények között. Jelenleg ez a körülmény a karantén. Így kell átvészelnünk közösen ezt az időszakot, fegyelmezetten, otthon maradva, hogy minél hamarabb véget érhessen a veszélyhezet – mondta Révész Zsolt a karantén-videó ötletgazdája, művészeti vezetője, a CityRocks kezdeményezés kommunikációs vezetője. A CityRocks zenészei és a film készítői azok előtt tisztelegnek ezzel a videóval, éljenek bárhol is a világban, akik soha nem látott áldozatot hoznak értünk ezekben a nehéz időkben. – Zenészek vagyunk, a hangszer és a mikrofon az eszközünk, a közösség és az együttlét a lételemünk. A rock flashmob arról szól, hogy van olyan út, amelyen bármifajta különbségtétel nélkül mindenki együtt járhat. Ez lesz a dolgunk a járvány után is, és nem kell hozzá se hangszer, se mikrofon, bárhol és bármikor meg tudjuk csinálni – folytatta Révész Zsolt. A videóban feltűnnek rendőrök, katasztrófavédelmi szakemberek, orvosok és civilek is, a CityRocks zenészei. Összesen 200-an ragadtak hangszert vagy mikrofont, hogy ebben a gigantikus produkcióban részt vegyenek és együtt üzenjenek a világnak. A Cityrocks Produkció a korábbi években Szegeden és Kecskeméten szervezett több száz fő részvételével rock flashmobokat. A jelenlegi helyzet mindent felülír, de az együtt zenélés örömét, az ebből születő közösségi élményt most is sikerült megélni. És íme a videó:

Ez is érdekelheti:

,

Pilinszky 100

Idén lenne százéves Pilinszky János, az évforduló alkalmából egész éven át tartó programsorozatot szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), a Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ) és Juhász Anna irodalmár.
,

A magyar kultúra napjának alkalmából 10 alkotóval ismerkedhetünk meg, akik "meghódították a világot"

A magyar kultúra napjának alkalmából 10 alkotóval ismerkedhetünk meg, akik "meghódították a világot"
, , , ,

Megnyitott az Óbudai Danubia Zenekar online koncertterme

Különleges koncerttermet és zenei videómegosztó portált mutatott be a népszerű szimfonikus zenekar, az új oldal használata öt hónapig ingyenes!
,

Mészöly 100

Pontosan 100 éve, 1921. január 19-én született Mészöly Miklós Kossuth-díjas író. Az évforduló kapcsán Bazsányi Sándor esztétával Károlyi Csaba kritikus beszélgetett.
, , ,

2021, a kulturális fejlesztések éve

Színházak, múzeumok, kiállítóterek és templomok is megújulnak idén.