Műemléki környezetéhez alakítják az óbudai Szentlélek teret

Megújul Óbuda egyik legnagyobb forgalmú csomópontja, a Szentlélek tér.

A téren eddig álló régi bódékat január folyamán már elbontották, ezek helyére kerülnek majd az új építmények – – derül ki a pestbuda.hu cikkéből.

A tér felújítására 2020 augusztusában kiírt pályázatot a Minőségi Óbudáért Konzorcium nyerte meg. A pályázat egyik célja az volt, „hogy az érkezőket egységes építészeti és a tér műemléki környezetéhez illő, azzal harmonizáló kép fogadja”. A tervek szerint a tér felújítása több szakaszban zajlik majd: az I. ütemben megvalósul egy grilles reggeliző, kávézó és nemzeti dohánybolt, valamint nyilvános illemhely, amely várhatóan 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Ez is érdekelheti:

,

Több mint négyszáz római kori tárgy került vissza Magyarországról Törökországba

Négyszáztizenkét kis-ázsiai eredetű, római kori tárgy került vissza Magyarországról Törökországba.
,

Újra látták 180 év után a titokzatos madarat a borneói esőerdőben

Száznyolcvan évvel azután, hogy utoljára látták a verébfélékhez tartozó titokzatos feketeszemöldökű madarat, a helybéliek újra láttak és befogtak egy példányt a borneói esőerdőben.
,

Folytatódik a Musical Neked Klub interaktív ismeretterjesztő sorozata

Folytatódik a Musical Neked Klub ingyenes, interaktív ismeretterjesztő sorozata szerdán: Cseke Péter és Nemcsák Károly színművész, színházigazgató a zenés darabok színpadra állításáról beszélget.
,

Csaknem 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A közvetítések elérhetők a Filharmónia Magyarország Facebook, YouTube és Vimeo csatornáján.
,

Több mint 260 projekttel jelentkeztek az MVM startup versenyére

Új startupok az MVM versenyén: Okoskuka, amely a felelős hulladékgyűjtést ösztönzi, mozgatható napelemrendszer, egy napenergiát hasznosító mobil világítás, és egy adatelemzésen alapuló okosváros-alkalmazás is a legjobbak között.
,

Kihirdették az idei rendhagyó Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjakat

A csonka színházi évadra tekintettel idén csak különdíjakat ítélt oda a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díj kuratóriuma: a kortárs tánc alkotóit elismerő Lábán Rudolf-különdíjat Lőrinc Katalin és Angelus Iván kapja pedagógiai munkásságáért, a színházi teljesítményeket méltató Halász Péter-különdíjat pedig a Freeszfe-mozgalom akciósorozatáért.
, ,

Kengurut ábrázol Ausztrália legősibb barlangrajza

Ausztrál tudósok felfedezték az ország eddig ismert legősibb, 17 300 éves barlangrajzát, amely egy kengurut ábrázol.
, ,

Művészeti portréfilmek az Uránia online csatornáján

Több mint 30 művészeti tárgyú portréfilmet tesz ingyenesen elérhetővé az Uránia Nemzeti Filmszínház Látótér-Alkotóportrék címmel március 1-jétől online csatornáján.