Online kiállítótér nyílt a Berlini Magyar Kulturális Intézetben

Virtuális szintekkel bővül a Collegium Hungaricum épülete – a Magyar Kultúra Napán, január 22-én nyílt az intézet valós terei alapján tervezett, saját fejlesztésű virtuális kiállítótere Galambos Eszter Test (Álom)térben című tárlatával.

Több virtuális emelettel, és még tetőterasszal is gazdagodott a berlini történelmi belváros múzeumi negyedénél álló neo-Bauhaus épület. Az online galériát Eln Ferenc tipográfus, grafikus és fotós tervezte, nagy hangsúlyt helyezve a kiállított művek múzeumi élményt megközelítő élvezhetőségére. Így a tárlaton navigáló látogató a kiállított fotókra kattintva nagy méretben, „közelről”, részletekbe menően is megtekintheti a műveket. – írja a kulturpart.hu.

A galériát Galambos Eszter Test (Álom) térben című tárlatával nyitották meg. A művész az emberi psziché és a külvilág, valamint az emberi test és környezete törékeny viszonyát vizsgálja lírai képein, amelyeken az emberi jelenlét és a jelenlét hiánya ellentétpárján keresztül fejezi ki mondanivalóját.

A kiállítást a virtuális térben megtekintő látogató a műtárgyakra kattintva nagy méretben, közelről, részletekbe menően is megtekintheti a műveket. A tárlat ezen a linken tekinthető meg.

Fotó: Collegium Hungaricum Berlin

Ez is érdekelheti:

,

Mesejátékot tesznek ingyenesen elérhetővé a hátrányos helyzetű települések intézményeinek

Már érkeznek a jelentkezések a Karaván Színház felajánlására, amelyben előadásokat tett ingyenesen elérhetővé a hátrányosabb helyzetű településeken élő gyerekek számára.
,

A Capa Központ ismét meghirdeti a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat!

Egy éves támogatás nyerhető el fotósorozat készítésére a Fővárosról.
,

Vadmacskakölyköket engedtek szabadon a Bükki Nemzeti Parkban

Az elmúlt hónapokban az állatkerti munkatársak felnevelték a kölyköket, illetve felkészítették őket arra, hogy a természetben, emberi segítség nélkül élhessenek.
,

Több mint négyszáz római kori tárgy került vissza Magyarországról Törökországba

Négyszáztizenkét kis-ázsiai eredetű, római kori tárgy került vissza Magyarországról Törökországba.
,

Újra látták 180 év után a titokzatos madarat a borneói esőerdőben

Száznyolcvan évvel azután, hogy utoljára látták a verébfélékhez tartozó titokzatos feketeszemöldökű madarat, a helybéliek újra láttak és befogtak egy példányt a borneói esőerdőben.
,

Folytatódik a Musical Neked Klub interaktív ismeretterjesztő sorozata

Folytatódik a Musical Neked Klub ingyenes, interaktív ismeretterjesztő sorozata szerdán: Cseke Péter és Nemcsák Károly színművész, színházigazgató a zenés darabok színpadra állításáról beszélget.
,

Csaknem 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A közvetítések elérhetők a Filharmónia Magyarország Facebook, YouTube és Vimeo csatornáján.
,

Több mint 260 projekttel jelentkeztek az MVM startup versenyére

Új startupok az MVM versenyén: Okoskuka, amely a felelős hulladékgyűjtést ösztönzi, mozgatható napelemrendszer, egy napenergiát hasznosító mobil világítás, és egy adatelemzésen alapuló okosváros-alkalmazás is a legjobbak között.