Önvezető autók szoftverét fejleszti egy magyar vállalkozás

Önvezető autók szoftverét fejleszti egy magyar vállalkozás

A 2015-ben alapított, csaknem 200 szakembert foglalkoztató AImotive megoldásait olyan gyártók alkalmazzák többek között, mint a Volvo, a Peugeot és a Samsung.

A kamerákra épülő, mesterséges intelligencia alapú vezetéstámogató rendszereket fejlesztő AIMotive nemrég 20 millió dollár befektetői pénzt kapott, amivel a magyar cég a régió legnagyobb tőkével rendelkező startupja lett. A társaság sikere bizonyítja, hogy lehet Magyarországon világszínvonalú eredményt elérni, és nem kell külföldre menni azoknak a startupoknak, amelyek jelentősebb tőkét szeretnének bevonni működésük finanszírozásába.

A társaság a fejlesztéseit Budapesten végzi, közel kétszáz embert foglalkoztat, és több országban, Európában, Amerikában és Japánban futnak tesztjeik önjáró autókkal.

Ez is érdekelheti:

vonyarc
,

Irány a Vonyarci Boros Forgatag!

Július 22-26. között rendezik meg a 27. Vonyarci Boros Forgatagot Vonyarcvashegyen!
,

Szerdától lehet jelentkezni az idei Balaton-átúszásra

Az augusztus 1-jére tervezett idei átúszásra, az előzetes jelentkezés július 15-én indul. Az idei év újdonsága, hogy már a táv felét is lehet teljesíteni.
,

Kerthelyiségek Budapest-szerte

Nyári kánikulában az egyik legjobb kikapcsolódás, ha árnyas fák között szürcsölheted kedvenc italodat, vagy fogyaszthatsz el valamilyen izgalmas ételt. Itt egy remek válogatás, ha tanácstalan vagy.
,

Libabőrös leszel attól, ahogy a világ legnagyobb rockbandája játssza az ACDC-t

A Rockin'1000 videóját nézve dobosok egyszerre mozduló kezeit, párokba állt énekeseket, na és persze közösen pengető, ugráló gitárosokat látsz, ami garantáltan feldob!
,

Budapest összetartását mutatja be a főváros egyik legújabb óriás falfestménye

A járványhelyzet alatt tapasztalt segítőkészséget ábrázolja, és azt írja: "A városnak te vagy a kovásza!"
5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!
,

5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!

Számtalan történetet és titkot őriz Budapest szinte minden sarkon. Mesélnek az utcák, a házfalak és a kandeláberek. Összegyűjtöttük az öt legjobb várostörténeti sétát.
Száz film verseng az idei Bujtor István Filmfesztiválon
,

Száz film verseng az idei Bujtor István Filmfesztiválon

A filmek mellett koncertek, színházi előadások, hajózás, veteránautós felvonulás, kiállítások és gasztroprogramok is várják az érdeklődőket augusztus 17-től 20-ig Balatonszemesen.
setany
,

Sétálj a hétvégén Csepelen - hangulatosabb, mint hinnéd!

Csodaszép, romantikus sétány várja a természet kedvelőit Csepelen.