Szavazni lehet az év kutyabarát helyére

Szavazni lehet az év kutyabarát helyére

Nem hivatalos felmérések szerint Budapesten több, mint 500.000 kutyatartó van, akiknek 90%-a együtt él kutyájával. Országos viszonylatban közel 3.000.000 embert érint a kutyatartás (Medián-kutatás, 2018). Ez az év sok nehézséget okozott a vendéglátásban, turizmusban és rendezvény szektorban dolgozóknak, vállalkozóknak, de a reklámszakmában, illetve más területeken is komoly problémák adódtak. A koronavírus-járvány miatt bevezetett újabb szigorítások szinte mindenkit érintettek, érintenek, ezért az idei kampányban a szervező, a Kutyabarát.hu a regisztrált partnereik támogatása érdekében a nevezési díjat eltörölte számukra.

A cél az, hogy az emberekkel minél jobban megismertessék a felelős és tudatos kutyatartás lehetőségeit, szabályait, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy egyre több helyen fogadják már a kutyájával együtt érkező vendégeket is.

A pályázatot meghirdető kutyabarát.hu célja – mint holnapjukon megfogalmazzák -, hogy a felelős kutyatartókkal megismertessék azokat a helyeket, melyek nagy figyelmet fordítanak a hazánkban is egyre népszerűbbé váló kutyabarát trendekre.

Ez is érdekelheti:

,

A világ 10 legjobban várt épülete között a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest Projekt részeként épülő Magyar Zene Háza az egykori Hungexpo épület helyén létesül. A kultúrpalotát a Magyar Építő Zrt. kivitelezi Sou Fujimoto japán sztárépítész és magyar partnere, az M-Teampannon Kft. tervei alapján.
,

Árvereznek egy Radiohead kazettát, amit még az együttes tagjai a gimnazista évei alatt vettek fel

Árverezésre bocsátják január végén azt a demókazettát, amelyet a még középiskolában alapított On A Friday nevű zenekarként vettek fel a később világhírűvé vált Radiohead brit rockegyüttes tagjai.
, ,

A Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában

A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásként elismert indiai filmfesztivált a járvány miatt a szokásos novemberi időpont helyett január 16. és 24. között rendezik meg.
,

Online iparművészeti kiállítás nyílt

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozatának nyílt iparművészet online kiállítása.
,

Interjú Péreli Zsuzsával, a nemzet művészével

Fantasztikus interjút készített a kultura.hu Péreli Zsuzsával, a Kossuth-díjas alkotóval. Ha érdekel a képzőművészet, a szövés és hogy milyen kanyargós út áll Péreli Zsuzsa mögött, olvasd el a vele készített interjút.
,

Zseniális vígjátékok

Szibériai hideg van, bekuckóztál és az orrodat se dugod ki a takaró alól, itt egy szuper vígjátéklista, hogy a négy fal között is jól szórakozz.
, ,

Könnyen használható online felületen tette elérhetővé gyűjteményét a Rijksmuseum

Letölthető és átalakítható alkotások is vannak a digitális Rijks Múzeumban.
,

Kiírták a 2021-es Örkény István drámaírói ösztöndíj pályázatot

Pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) fiatal drámaírók részére.
,

Digitális élményközpontot alakítanak ki a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programban

A létesítményben a magyar és a nemzetközi képzőművészet klasszikusait mutatják majd be a modern technika segítségével