13 évesen végezte el a főiskolát egy amerikai fiú

Jack Rico biztos, hogy csodagyerek: 13 évesen elvégezte főiskolai tanulmányait. Az amerikai Fullerton Főiskola 107 éve alatt még soha nem diplomázott ilyen fiatal diák.

Rico, aki négy tárgyból (történelem, emberi kifejezés, társadalmi viselkedéstan és társadalomtudomány) is sikeres záróvizsgát tett, már egészen kicsi korában is láthatóan más volt, mint a többiek; például érdeklődési körét nézve is. A 4. szülinapjára játékok helyett azt kérte szüleitől, hogy megnézhesse a Fehér Házat. Édesanyja ezt a nem kis utazással járó akciót ahhoz a feltételhez kötötte, hogy gyermeke próbálja meg megtanulni az összes amerikai elnök nevét. Egy hét múlva a kis Jack nemcsak az összes elnök, hanem az alelnökök nevét is felsorolta neki.

A 13 éves végzős egyébként nem tartja magát sem különleges képességűnek, sem „koraérettnek”. Ő azt állítja, egyszerűen csak nagyon érdeklődő, és jól osztja be az idejét, egyébként pedig imád videójátékozni, és ugyanúgy vitatkozik a testvérével, ahogy más gyerekek is teszik.

Itt láthatsz egy videót Ricóról: