5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!

5 sétát ajánlunk: ismerd meg a legjobb budapesti sztorikat!

Számtalan történetet és titkot őriz Budapest szinte minden sarkon. Mesélnek az utcák, a házfalak és a kandeláberek. Összegyűjtöttük az öt legjobb várostörténeti sétát.

„A várostörténeti séták célja felfedni fővárosunk rejtett titkait, legendáit, és kreatív eszközökkel bemutatni a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.” – írja válogatásához ajánlónak a kultura.hu.

A „Nyócker málló pompája” címmel szociokulturális kalandozáson vehetsz részt a Józsefvárosban. A „Belvárosi bóklászó” megmutat egy eldugott, 300 éves pékséget is, a „A belváros rejtett kincsei” című sétán pedig a túravezetők megmutatják a történelem egykor fontos szerepet betöltő épületeit.

A „Gyász és emlékezés a zsidó hagyományban” című sétán a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával ismerkedhetsz meg az 50-es évek óta bezárt Salgótarjáni úti zsidó temetőben.

Ajánlónk a Bulinegyedben ér véget, ahol a magasba is felköltözött a művészet. Megismerheted Budapest legnagyobb kiállítását, ha részt veszel a „Street art séta a Bulinegyedben” című programon.

Fotó: mrfoster.blog.hu

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.