A Carnegie Hallban lép fel a kiemelkedő tehetségű zongorista lány

Hargitai Leila Ditta 17 éves kora ellenére igen rangos eredményekkel büszkékedhet. A gimnazista 10 éve zongorázik. Idén már két online nemzetközi versenyen is elért kiemelkedően szép helyzést. Második helyezett lett az Odin Nemzetközi Zenei Versenyen (Észtország) és első lett az American Protégé Zenei Versenyen, mely egy fellépési lehetőséget jelent a Carnegie Hall-ban, New Yorkban a 2022-es évadban.

Versenyeit és fellépéseit a 2015, 2016, 2017, 2019, 2020 években a Nemzeti Tehetség Program támogatta, mivel Leila Nemzet Fiatal Tehtségeiért Ösztöndíjas.
Leila Kecskeméten a Kodály Iskolában kezdte zongora tanulmányait, majd a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola növendéke lett; tanára Eckhardt Gábor. A Zeneművészeti Egyetem zongora szakán szeretné folytatni tanulmányaimat. Az elmúlt években több zenei tehetség-területen (zongora, szolfézs, ének) jeleskedett. Megnyerte a Kodály Zoltán XII. Országos Szolfézs- és Népdaléneklési verseny „szolfézs”, valamint „műdaléneklési” kategóriáját. A IV. Nemzetközi Zongorafesztiválon arany minősítést (első hely) értem el.
A Nyíregyházán 15. alkalommal megrendezett Országos Zongoraversenyen első helyezést ért el el, ami Veroszta Magda díj elnyerésével járt. Így játszhattott a Budapesti Vonósokkal is. Egyedüli zongoristaként szerepelhettett a Fővárosi Zeneiskolák évadzáró hangversenyén a Budapesti Music Centerben. Kamarazenélt Tóth Aladár Zeneiskola 115 éves jubileumi gálahangversenyén a Budapesti Operett színházban. Önálló koncert keretében Chopin négy balladáját játszotta az Óbudai Társaskörben. A 2020-ban évfordulós zeneszerzők műveiből szintén saját koncertje volt.