A legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki

Tegnap a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán a legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, és átadták a Tehetségbarát Önkormányzat díjakat is az Akvárium Klubban.

Összesen 64 díjat adtak át a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek számára a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán. Az ünnepélyes díjátadót Miklósa Erika világhírű énekesnő előadása koronázta. A díjakat az Akvárium Klubban tartott rendezvényen adták át 57 szakembernek, 1 tehetséggondozó szervezetnek, illetve 6 önkormányzatnak.

Az idei díjátadót 2020. augusztus 24-én tartották, ahol ünnepi beszédet mondott Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, valamint Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Príma Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő, az idei Stipendium Peregrinum Ösztöndíj instruktoraként.

A „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj összesen négy egyéni kategóriában adható: „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben idén összesen 50-en részesültek, illetve Életmű díjat 7 szakember vehetett át. „Kiváló Tehetséggondozó Szervezet” kategóriában 1 szervezet tevékenységét díjazták. Tehetségbarát Önkormányzat 2020 Díjjal 6, a tehetséggondozást példaértékűen támogató települési önkormányzat tevékenységét ismerték el.

Itt olvasható a díjazottak teljes listája:
https://nemzetitehetsegprogram.hu/hu/hirek/2020/08/24/a-legkivalobb-tehetsegsegitoket-tuntettek-ki-atadtak-a-tehetsegbarat-onkormanyzat-dijakat-is