A mi kockánk – Rubik Ernő

A világ számos pontján jelenik meg Rubik Ernő új könyve.

A MI KOCKÁNK (The Puzzle of Us All) a rejtvényekről szól. Egy olyan tárgyról, ami ott van hozzávetőleg egymilliárd ember kezébe. A rejtvény nem egyszerű játék, hanem egyenes út az emberi kreativitás felé. Olyan készségeket aktivál mindannyiunkban, mint a koncentráció, a kíváncsiság, a játék, a megoldás keresésének vágya.
A mi kockánk – mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg – tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.
Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kína, Dél-Korea, Németország, Hollandia, Svájc, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Oroszország. És persze Magyarország. Ezekben az országokban jelenik meg a 200 oldalas könyv, nagy valószínűséggel a Libri fennállásának legnagyobb vállalkozásaként.
RUBIK ERNŐ Kossuth- és Széchenyi-díjas játéktervező, építész, a Rubik kocka megalkotója. Címzetes egyetemi tanár, az Európai Tudományos Akadémia tagja a könyvbemutatón elmondta- a kocka lassan középkorú lesz, 45 éves, ami bizony két emberöltő. Az angol úgy mondja, most érkezett el a midlife crisis, a középkorúság válsága nevű tünetegyütteshez. Szóval, megírtam a könyvet, és amikor megmutattam a feleségemnek, ő elolvasta, és azt mondta, tetszett neki. És azt is mondta, olyan a könyv, amilyen én vagyok. Ennek örültem – mondta el a feltaláló.

,,Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket.”
Rubik Ernő