A milánói Scala zenekarával és Shlomo Mintz-cel adott közös koncertet a Magyar Állami Népi Együttes

A zeneker október 18-án lépett fel a milánói Theater Repower színpadán. A három felvonásos műsor második és harmadik részében az együttes a Liszt-emlékévre készült nagysikerű tánckoncertjét, a Liszt-mozaikokat láthatta az olasz közönség.
Európai előadássorozatának első állomásaként 2020. október 18-án a milánói Theater Repower színpadán lépett fel a Magyar Állami Népi Együttes. Először Bartók Béla művei csendültek fel a világhírű Shlomo Mintz, Edison- és Gramophone-díjas hegedűművész, a milanói Scala és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának előadásában. – olvasható a papageno.hu-n
A műsor második részében a 2018-ba n készült, Liszt-emlékév tiszteletére bemutatott Liszt-mozaikok című tánckoncertet láthatta az olasz közönség a Magyar Állami Népi Együttes előadásában. Az előadáshoz Bartók és Kodály után ismét a magyar zeneművészetből, ezúttal Liszt Ferenc munkásságából merítettek ihletet az alkotók. A tánckoncerten Liszt művei mellett a zene és a tánc nyelvén szólaltak meg az azokhoz ihletforrásként szolgáló nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, valamint Paganini és Chopin szerzeményei is.

kép: https://hagyomanyokhaza.hu/