A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson

A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson Bonforó Fesztivál

Utcaszínházi forgataggal, saját borral és ökobarátsággal jön a Bondoró Fesztivál.

Idén augusztus 28-30. között, pont az iskolakezdés előtt pótolják be a szervezők a pünkösdkor elmaradt Bondoró Fesztivált, összefogva a gyerekeknek szervezett, művészeti Kapolcska Táborral. Augusztus utolsó hétvégéjén utcaszínház, tűzszínház, gólyalábasok, klasszikus és újcirkusz, vízirevü várja Kapolcson családias közegben a látogatókat. A főszervező, Virág Zsóka a WLB kérdésére három programot emelt ki: „Az egyik a fantasztikus tűzshow-val készülő Tűzmadarak csoport, a második Sarkadi Bence világhírű marionettszínháza, a harmadik az icipici bábokkal operáló Mikropódium.”

Emellett folyamatosan történik majd valami, ahogy sétál az ember a kapolcsi Petőfi utcán (ahol kézműves termékek árusai és étel-ital is helyet kapnak), akár szembejöhet vele egy pantomimes vagy egy rezesbanda. A rendezvény egyik csúcspontja az a nagy főnixmadárszobor lesz, amit a fesztivált nyitó és záró felvonuláson is megmutatnak, majd a végén ünnepélyesen elégetnek.

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.