A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson

A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson Bonforó Fesztivál

Utcaszínházi forgataggal, saját borral és ökobarátsággal jön a Bondoró Fesztivál.

Idén augusztus 28-30. között, pont az iskolakezdés előtt pótolják be a szervezők a pünkösdkor elmaradt Bondoró Fesztivált, összefogva a gyerekeknek szervezett, művészeti Kapolcska Táborral. Augusztus utolsó hétvégéjén utcaszínház, tűzszínház, gólyalábasok, klasszikus és újcirkusz, vízirevü várja Kapolcson családias közegben a látogatókat. A főszervező, Virág Zsóka a WLB kérdésére három programot emelt ki: „Az egyik a fantasztikus tűzshow-val készülő Tűzmadarak csoport, a második Sarkadi Bence világhírű marionettszínháza, a harmadik az icipici bábokkal operáló Mikropódium.”

Emellett folyamatosan történik majd valami, ahogy sétál az ember a kapolcsi Petőfi utcán (ahol kézműves termékek árusai és étel-ital is helyet kapnak), akár szembejöhet vele egy pantomimes vagy egy rezesbanda. A rendezvény egyik csúcspontja az a nagy főnixmadárszobor lesz, amit a fesztivált nyitó és záró felvonuláson is megmutatnak, majd a végén ünnepélyesen elégetnek.

Ez is érdekelheti:

,

Megújul a szécsény-benczúrfalvai Benczúr-kúria

Megújul a Benczúr-kúria a Nógrád megyei Szécsényhez tartozó Benczúrfalván
, ,

Bartók Tavasz: Charlie, Bagossy Brothers, Aurevoir. is lesz

Charlie, a Bagossy Brothers és az Aurevoir. ingyenes online koncertje is szerepel az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek könnyűzenei kínálatában.
, , , ,

Változatos nyárindító programkínálatot nyújtanak a nemzeti parkok

Romantikus csillagles, baráti kerekezés, kalandos vízitúra, orchideakeresés, vagy madárhangverseny - ilyen változatos kínálattal várja az érdeklődőket Magyarország tíz nemzeti parkja.
,

Meghosszabbítja országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark

Két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-ig lehet beküldeni
,

Több mint 700 program a Közösségek Hetén

Több mint 700 szabadtéri és online program várja az érdeklődőket a Közösségek Hete országos rendezvénysorozaton a héten.
,

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
,

A vasúthoz és a HÉV-hez kapcsoló alkotói pályázatot hirdettek

A Vasút Európai éve alkalmából a vasút világa - "sínes álmok" címmel indul az alkotói pályázat.
, , ,

Szerdáig lehet szavazni a kiselefánt nevére

Látogatói segítségét kéri ezúttal is a Fővárosi állat és Növénykert, hogy válasszák ki az áprilisban született kiselefánt nevét.