A színház visszavár címmel indít kampányt a Déryné Program

A projekt szakmai összefogásban valósul meg, a résztvevő kulturális intézmények a közönség iránti hálájuk kifejezése mellett az újbóli személyes találkozásra szeretnék ösztönözni nézőiket.

A kezdeményezés célja a kultúrafogyasztás társadalmi üzenetének erősítése. A kampányt életre hívó Déryné Program partnereként a Nemzeti Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház és a Fővárosi Nagycirkusz vesz részt a projektben. – írja az MTI.
A színház visszavár bemutatja, hogy az előadóművészeti szakemberek hálásak a közönség támogatásáért, és várják, hogy a nézőkkel való személyes találkozáson keresztül újra átélhessék együtt a színház varázslatát.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kiemelten fontosnak tartja a nehéz helyzetbe került kulturális szegmens támogatását, így a Déryné Program kezdeményezését azonnal felkarolta – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Fekete Pétert, az Emmi kultúráért felelős államtitkárát idézik, aki úgy fogalmazott: a világnak fel kell ébrednie ebből a szörnyű és sok áldozatot követelő „rémséges valótlanságból”, és folytatnia, vagy újrakezdenie mindent. Mint mondta, a művészetekben, a művészek járványhelyzetben felmutatott bátorságának és alkotói józanságának köszönhetően, vélhetően ott folytatódik minden, ahol megszakadni látszottak az addigi alkotói folyamatok. „Folytassuk hát még nagyobb szívvel, erővel, hálával, tenni akarással. A színház mindenkit visszavár!” – idézik Fekete Péter szavait.
A kezdeményezés és a kampánystratégia a több kulturális intézmény és színház marketingjét is segítő Brandtailor nevéhez fűződik, a kreatív tervezést és a produkciót a Creativo Media, az arculatot a StrongSolutions, a kommunikációt a VízióMédia jegyzi.
Az üzenetet a projektet életre hívó alkotók és szakemberek először május-júniusban, ezt követően pedig az augusztus-szeptemberi időszakban is erősíteni kívánják a nézőkben.
A kampányfilm és a hozzá kapcsolódó tartalmak a www.aszinhazvisszavar.hu oldalon nézhetők meg.

Fotó: faceboook/deryneprogram