Adatbázis készült a mentősöket támogató büfékről

Úgy döntött az Országos Mentőszolgálat, hogy az elmúlt hetek történései miatt elindítja a szolgálatban levő mentősöket kedvezményes ételvásárlással támogató büfések országos adatbázisát – tudatta az OMSZ a Facebook–oldalán.

Rendszerré fejlődött a mentőket hamburgerrel támogató összefogás, ezért a mentőszolgálat elhatározta, hogy létrehozza a szolgálatban levő mentősöket kedvezményes ételvásárlással támogató büfések országos adatbázisát – ezt Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője egy sajtótájékoztatón. A szóvivő kifejtette, hogy a példamutató kezdeményezéshez csatlakozni kívánó gyorséttermek az Országos Mentőszolgálattól egy „HAMBULANCIA – a mentőket támogatjuk” feliratú matricát kapnak és rákerülnek egy olyan, hamarosan elkészülő elektronikus térképre, melynek alapján a mentők – ha a szolgálati feladataik éppen megengedik – azonnal megtalálják a legközelebbi hamburgerezőt, pizzázót, vagy kebabost, ahol kedvezményben részesülhetnek.

Ezen felül Győrfi Pál kifejtette, hogy az Országos Mentőszolgálat nem csak a bajtársakat támogató adatbázis létrehozását vállalja, hanem azt is felajánlja, hogy a hamarosan

ÚJRAINDULÓ HŐSKÉPZÉSEK KERETÉBEN ÚJRAÉLESZTÉSRE KÉPZI KI A „HAMBULANCIÁK” SZEMÉLYZETÉT, HOGY VÉSZHELYZETBEN IS A MENTŐK SEGÍTŐ PARTNEREI LEHESSENEK.

Az első Hambulancia az a hamburgerező lett, ahol az ebédet vásárló mentőápoló „lencsevégre kapták” és ahonnan az országos visszhangot kiváltó feljelentést követő kezdeményezés útjára indult. A jólelkű vendéglátósok jelentkezését az info@mentok.hu címre várják a mentők.