Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

aranyblende

Az idei Arany Blendét a zsűri szavazatai alapján A létezés eufóriája című film előzetese kapta. Az elismeréseket a Art+ Cinema moziban adták át. A zsűri indoklása szerint a Bedő Barna által alkotott trailer a film legjobb mondatait, pillanatait egy olyan önálló műalkotássá formálta, ami elgondolkodtat, lenyűgöz és a film azonnali megnézésére csábít. Technikai megoldásaiban a legjobb hollywoodi trailerek hagyományait használja finoman és erőltetettség nélkül.

Az Arany Blende díjra olyan magyar filmekkel, illetve ezek előzetesével lehetett nevezni, melyeket 2019. január 1. és december 31. között mutattak be nyilvánosan. Összesen negyvennyolc pályamű érkezett, ezek közül öt kapott díjat. A közönségdíj az Apró mesék traileré lett.

A koronavírus következtében változó filmfogyasztási szokások különösen érdekessé teszik a mostani időszakot, így az Arany Blende szervezői egy adatgyűjteményt is létrehoztak, amelynek segítségével olyan kérdésekre kaphatunk majd választ, mint például: Mi miatt fognak újra beülni moziba a nézők? Volt-e bármilyen recept, felfedezhető-e bármilyen összefüggés az előzetesek és a megváltott mozijegyek száma között? Van-e különbség a magyar és a külföldi filmelőzetesek között?