Augusztusra módosult a Fishing on Orfű dátuma

Az eredeti júniusi dátum helyett, az előre meghirdetett pótdátumon, azaz augusztus 25. és 28. között tartják meg a Fishing on Orfű fesztivált.

A Fishing on Orfű szervezői a döntést az esemény honlapján a következőképpen indokolták:
„Pontosan 6 hét múlva nyitnánk a Fishing kapuit. A hátralévő idő egész egyszerűen már nem elegendő a professzionális felkészülésre.
A Fishing bármennyire is emberléptékű és barátságos fesztivál, megvalósítás szempontjából ez egy nagy és összetett rendezvény, amely nagyságrendileg 1000 ember munkáját és életét érinti, normális esetben majd’ egy évig tart a szervezése. A hátralévő idő rövidségén túl számos további szempontot is figyelembe kellett vennünk, ezek közül a legfontosabb, hogy továbbra sincs kormányzati döntés a zenés, táncos rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban. És nem csak a megtarthatósággal kapcsolatban, de az esetleges plusz elvárásokról, járványügyi intézkedésekről sem tudunk semmi konkrétat. Ugyanakkor a döntésünket nagyban segítette, hogy a korábbi felmérésünkre adott válaszaitok alapján a túlnyomó többségetek a pótdátumot preferálja, augusztusban szeretne Fishingezni.”
A szervezők továbbá jelezték, amennyiben megvalósítható, szeretnének az eredeti júniusi időpontban egy kisebb, családias rendezvény tartani, amelyről későbbre ígértek részleteket.
A fesztivál emellett egy „beköltöző nappal” kedveskedik azoknak, akik tavaly egy bérlet árával támogatták a koronavírus-járvány miatt elmaradt 2020-as rendezvényt. Ők augusztus 24-én olyan előadókkal találkozhatnak, mint Lovasi András és Kispál András, Beck Zoli, Bérczesi Robi, a Lázár tesók, valamint az Elefánt tagjaiból álló Szendrői-Tóth duó.
Természetesen a már megváltott fesztiválbelépők és a kempingjegyek automatikusan érvényesek a pótdátumra is. – olvasható a fidelio.hu-n.

A rendezvény részletes zenei programja megtalálható az esemény honlapján.

Fotó: facebook.com/fishingonorfu