Az Aris Vonósnégyes estjével indul a Rising Stars Digital online sorozat

Az Aris Vonósnégyes estjével kezdődik kedden a Rising Stars Digital című online sorozat, amelynek vasárnapig tartó koncertjei a Müpa Facebook-oldalán követhetők.

Hat fiatal művész és formáció, az Aris Vonósnégyes, Jess Gillam, James Newby, Diana Tishchenko, Cristina Gómez Godoy és Vanessa Porter előadását közvetíti online Rising Stars Digital címmel a hamburgi Elbphilharmonie, a koncerteket a közönség a Müpa Facebook-oldalán kísérheti figyelemmel keddtől vasárnapig minden este 20.30-tól a Müpa Home részeként. A Rising Stars ezúttal is küldetésének tekinti az új zene népszerűsítését, így valamennyi muzsikus koncertjén hallható egy-egy vadonatúj kortárs kompozíció, amely az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) felkérésére született. A művek szerzői között japán vagy francia alkotó éppúgy található, mint angol vagy spanyol. – írja az MTI.

Diana Tisenko hegedűművész Debussy és Franck egy-egy darabja mellett a portugál Vasco Mendonça A Box of Darkness with a Bird in Its Heart című új művét is megszólaltatja, Cristina Gómez Godoy spanyol oboaművész a német-japán zongoristával, Mario Haringgel és Sara Ferrández brácsaművésszel lép színpadra. Vanessa Porter ütőhangszeres művész szívesen kísérletezik a színpadon az emberi test hangszerként való alkalmazásával, vasárnapi koncertprogramját izgalmas kortárs művekből állította össze.

Forrás: MTI
kép: mupa.hu