Az Operaház fantomja Skype-on: távban játszott Webber és zenekara

Ha te is odavagy a Webber-musicalekért, akkor különösképp tetszeni fog, amit itt látsz: a 72 éves Andrew Lloyd Webber az egyik legsikeresebb művének, Az operaház fantomjának ismert tételét játszotta el a Phantom London névre keresztelt szimfonikus zenekarral – úgy, hogy közben mindenki otthon maradt. A Skype világában ugyanis ma már semmi sem lehetetlen, így hát a hegedűsöktől kezdve a tubán és trombitán játszó zenészekig mindenki beállt a számítógépe elé, és úgy, ahogy máskor közösen, az óriási színházakban és hangversenytermekben, megszólaltatták a híres dallamokat. A legtöbben természetesen a webkamerájukat is bekapcsolták, egy-két kreatív zenész pedig a kinézetét is feldobta az online performansz kedvéért.
A videó elején Webber elmagyarázza a kamerába: nem gondolta volna, hogy ez a kis kísérlete ekkora népszerűségnek örvend majd, ezután pedig a dal címéből (All I Ask of You – Csak ennyit kérek én) humort faragva, némi izgalommal a hangjában jegyzi meg: „Csak annyit kérek én, hogy tudjak helyesen játszani ezen a zongorán ma reggel.”

Eláruljuk: nem bakizott.

A videót alább láthatod – lehet, hogy kell neki pár másodperc a betöltéshez.

It's absolutely brilliant!

‪I'm incredibly touched by the entire orchestra of #PhantomLondon’s creation. It's absolutely brilliant, Thank You very much – ALW‬ #HomeIsWhereTheMusicIs #TogetherAtHome

Közzétette: Andrew Lloyd Webber – 2020. március 31., kedd