Befejeződött a FiumeiGuide fejlesztésének második üteme

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) fontosnak tartja, hogy azok is kapjanak ismereteket a Fiumei úti sírkert látnivalóiról, akik egyénileg látogatják a nemzeti emlékhelyet.

A fejlesztés második ütemében a NÖRI iPhone készülékekre is elérhetővé tette az ingyenes alkalmazást, így az már az AppStore-ból is elérhető. A felkereshető személyek, illetve látnivalók listája is bővült, immár 150 kiemelt célpont kereshető fel az applikáció segítségével. Bekerült az alkalmazásba például Xantus János, az állatkert és a néprajzi múzeum meghonosítója, akit vándorévei során egy indiántörzs a testvérévé fogadott, és akiről Karl May Old Shatterhandet mintázta. Mellette Csók István, a derűs élet festője, akinek nem olasz létére kiállították önarcképét a firenzei Uffici-képtárban, és akinek alkotókedvét egy tál élénksárga citrom látványa hozta vissza felesége halála után. Ugyanígy érdekességek és hasznos információk tudhatók meg mostantól például Csortos Gyula, Makk Károly, Zwack Péter és Barabás Miklós életéről, temetéséről vagy síremlékéről. A második ütemben új funkciókkal is bővült a FiumeiGuide. Mostantól lehetőség van a kiválasztott célpontokból egyéni sétákat összeállítani, vagy címkék segítségével mintegy 35 tematikus séta közül választani.
Az alkalmazás segítségével áttekinthetők és bejárhatók például a sírkert legméretesebb építményei, legszebb szobrai vagy az építészek, feltalálók, filmkészítők, gyárosok, mérnökök, sportolók és színészek sírjai.