Beszélgetéssel egybekötött koncerten emlékeznek Cziffra Györgyre

Hommage a Cziffra címmel tartanak beszélgetéssel egybekötött koncertet pénteken a budafoki Klauzál Házban.

A Balázs János és tanítványa, Vida Mónika Ruth zongoraművész, valamint Mácsai János zenetörténész közreműködésével létrejövő esten Chopin és Liszt művei mellett szó lesz Cziffra György budafoki kötődéséről, valamint életének azon periódusáról, amelyet a kerületben töltött – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Cziffra György-emlékévben megvalósuló est témája lesz továbbá a liszti zongoraiskola 20. századi képviselete, amelynek a kritikusok szerint egyik leghitelesebb képviselője volt Cziffra György és az az egyedi hangvételű zenei munkásság, amit tanítványain keresztül hagyott örökül.
A koncertet díjtalanul, online közvetítik élőben a cziffra100.com weboldalon, a Cziffra György Fesztivál Facebook-oldalán, a Klauzal.hu weboldalon és Budafok-Tétény Facebook-oldalán.

Cziffra György életében meghatározó helyszín volt Budafok, regényes életútjának egyik legnehezebb szakaszában lakott a XXII. kerületi Bálvány utcában, amelyről a helyi lakosság számos emléket és relikviát őriz. Budafok-Tétény Önkormányzata évek óta ápolja a művész munkásságát, Balázs János zongoraművésszel, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetőjével elsők között rendeztek emlékkoncerteket, valamint a kezdetektől bekapcsolódtak a fesztivál programjaiba is.

Forrás: MTI