Bringasztráda a Duna mentén

A BKK igazgatótanácsa rábólintott az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút észak-budai szakaszának nyomvonalára. Az új vonalvezetés megoldhatatlannak gondolt problémákat hidal át.

Ősszel elkészült az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút Budapest határától Szentendréig tartó szakasza, viszont a kerékpárút fővárosi bevezető része továbbra is botrányos állapotban van.
A napokban a BKK igazgatótanácsa elfogadta a Lánchídig tartó bevezető rész legkonfliktusosabb szakaszainak nyomvonaltervét, ami meghagyja a jelenleg is jól működő szakaszrészeket, de kikerüli az olyan veszélyzónákat, mint az óbudai HÉV-megállón átvezetett kerékpárút, vagy a belső budai rakparti sétány. Több érdekes megoldás is született, például néhány helyen egy fióktöltésen halad a Duna felett, egy részen a Hajógyári-sziget felé kerül, máshol a parkolósáv vagy autós felhajtó egy részét használja fel. A Telex részletesen beszámol az új kerékpárút megoldásairól.

Az új nyomvonalon haladó kerékpárút Bodor elmondása szerint megfelel majd az EuroVelo előírásainak, azaz például minimum három méter széles lesz, így biztonságosan ajánlható majd az érzékenyebb (pl. gyermekes-családos) célcsoportoknak, kezdőknek is.

Fotó: Tenczer Gábor / Telex