Budapesten a világzene legnagyobb eseménye

Október 22–e és 24-e között rendezik meg a Budapest Ritmo feat. WOMEX-et.

Bár a WOMEX nagyrészt virtuálisan valósul meg, Budapest azért nem marad világzenei fesztivál nélkül az idén sem: október 22-e és 24-e között jön a CAFe Budapest záróeseménye, a Budapest Ritmo feat. WOMEX, mely során a Müpa két színpadán lép majd fel négy magyar, a WOMEX 20-ra beválogatott zenekar: a Dalinda, az Ötödik évszak, a Babra és a Magos Együttes. A rendezvény szervezői azt is elmondták, hogy a magyar cigány származású énekesnő, Lakatos Mónika kapja idén a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award életműdíjat.

Lakatos Mónika a méltán híres nagyecsedi oláh cigány közösség kiemelkedő alakja, aki három formációban és szólóénekesként is lélegzetelállító tehetségről, szakmai alázatról tett tanúbizonyságot. Több évtizedes munkásságát ismeri el most a nemzetközi zenei közösség. Lakatos Mónika gálakoncertje október 24-én lesz a Budapest Ritmo feat. WOMEX keretében.

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–én és 10-én között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várják a közönséget, ezúttal nem az Akváriumban, hanem három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig várnak mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra.