Cziffra Fesztivál online

Virtuális tárlatvezetéseket és ingyenes online kiállításokat is kínál a február 9-én induló Cziffra Fesztivál.

A Balázs János által életre hívott Cziffra Fesztiválon megrendezendő tárlatok illeszkednek abba a szellemiségbe, amit a világhírű zongoraművész a zenében képviselt. A következő időszakban aatoth franyo képzőművész, Pagels-Tóth Anna festőművész, Sebestyén Sára fotóművész kiállításai lesznek láthatók a Hegyvidék Galériában és a MOMKult Reich Károly Galériájában. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ pedig Cziffra Györgyöt bemutató tablókiállítással emlékezik meg a száz évvel ezelőtt született zongoraművészről – számol be róla az MTI.
Mint írják, aatoth franyo Estély a vörös kertben című tárlata február 10. és március 13. között látható a Hegyvidék Galériában. A művész képeinek meghatározó elemei a groteszk, lényegükre redukált alakok, motívumok, amelyek által érvényre jut a művész világról alkotott képe. Pagels-Tóth Anna Éteri színek című kiállítása február 9-28. között tekinthető meg a MOMkultban. A képzőművész tárlata a színek elevenségére és éteri megjelenésére, az élénk és sötétebb színárnyalatok találkozására, egybefolyására, illetve a feszültség keresésére fókuszál.
Sebestyén Sára Érted című tárlatát március 1-31. között nézhetik meg az érdeklődők a MOMkultban. A művész fotográfiái szervesen illeszkednek a magyar fotóművészet konstruktivista vonulatába. Képeit épületrészletek, mindennapjaink apró részletei alkotják, melyeknek mérnöki pontosság és lágy harmónia ad keretet – emlékeztet a kommüniké.
A Cziffra György Kiállítás február 9-től az emlékév végéig, május 31-ig lesz látható az angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a járványhelyzet végéig azonban csak egy kisebb előzetes tekinthető meg a tárlatból, ablakkiállítás formájában.
2021-ben a hazai és nemzetközi zenei élet a 100 éve született Cziffra György zongoraművész előtt tiszteleg, az időszakban mintegy 100 esemény valósul meg itthon és külföldön világhírű művészek részvételével. A sorozat a Cziffra Fesztivállal kezdődik februártól. Az első programok virtuálisan lesznek elérhetők, egyes hangversenyek dátumai módosulnak, a személyes koncertlátogatást a későbbi rendezvényeket érintő bejelentésektől teszik függővé a szervezők. – írj az MTI.

Bővebb információk a www.cziffra100.com weboldalon találhatók.