Diákigazolvánnyal Mészölyt!

A középiskolákban és a felsőoktatásban tanulók diákigazolványuk felmutatásával egy Mészöly-kötetet kapnak ajándékba az írófenomén születésének idei 100. évfordulója alkalmából.

Mészöly Miklós születésének centenáriumát a Libri Könyvesboltok és a Jelenkor Kiadó 10 ezer ajándék könyvvel ünnepli. Az évfordulóra Nem felelt meg neki címmel állítottak össze egy novelláskötetet az író elbeszéléseiből, amely diákigazolvány ellenében a könyvesboltokban átvehető. – írja a fidelio.hu.
Az Olvassunk Mészölyt! akció a 20. század egyik legfontosabb magyar prózaírójára szeretné felhívni a figyelmet. A kezdeményezés célja, hogy Mészöly Miklós művei minél több fiatal olvasóhoz eljussanak, és körükben is mind ismertebbé váljon a szerző. Ennek érdekében a szervezők egy, erre az évfordulóra összeállított, kereskedelmi forgalomba nem kerülő novellaválogatást osztanak szét 10 ezer példányban a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók között. – számol be a ritka kezdeményezésről a fidelelio.hu.
Az exkluzív kiadvány öt Mészöly-novellát tartalmaz: Koldustánc; Film, az Emkénél; Szárnyas lovak; Anyasirató és Nem felelt meg neki.
A köteteket a fiatalok május 14-étől (a készlet erejéig) – érvényes diákigazolványuk bemutatása után – vehetik át az ország 54 Libri könyvesboltjában.

Fotó: facebook/ MeszolyMiklos.Jelenkor