Elindult a Pécsi Tudományegyetem online fesztiválja

Népszerű művészek bevonásával és csaknem kétszáz színes programmal várja a közönséget hétfőtől a Pécsi Tudományegyetem Irány a PTE!

Kultúrfeszt című online rendezvénye. A PTE azt szeretné megmutatni a felvételizőknek, az egyetemistáknak és családjaiknak, hogy „miért jó pécsi egyetemistának lenni”, ennek érdekében pedig „virtuálisan csempészi vissza” a mindennapokba a pécsi hallgatói életérzést. A rendezvény honlapján az érdeklődők például láthatják a 30Y frontemberét, Beck Zolit főzni és a zenéről beszélgetni, megtudhatják Tibi atya titkait, találkozhatnak a Halott Pénz tagjaival, Dibusz Dénessel, Michelisz Norberttel, de beülhetnek szakmai beszélgetésekre, felvételi tájékoztatókra és szülői fórumokra is. A közleményben Győrffy Zoltánt, a PTE kapcsolati igazgatóját idézve azt írták, hogy a korábbi nyílt napokon, online iskolalátogatásokon elsősorban a felsőoktatási jelentkezésről és a tanulmányokról tudták tájékoztatni a leendő egyetemistákat, az intézményt azonban csak kevesen tudták „megérezni”, ezért találták ki az online fesztivált. – írja az MTI.

A hivatalos tájékoztatók, szakmai beszélgetések, szülői fórumok mellett szinte minden olyan megjelenik, amiben majd Pécsen is részük lesz a leendő gólyáknak: gasztronómia, koncertek, színház, sport, tánc, kiállítás és számos más interaktív esemény várja őket a fesztivál öt napja alatt. A tíz kar százhetven programját felvonultató és háromszáz szereplő bevonásával megvalósuló fesztiválról bővebb információ a rendezvény honlapján, a ptekulturfeszt.ferling.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI
kép: https://pecs.ezalenyeg.hu/erdekes/elindult-a-pecsi-tudomanyegyetem-online-fesztivalja-45488