Étkezési kisokos vírus idején

hutogep

Nos, nézzük a hűtőt és a kamrát: 32 kiló liszt (amiből naponta 10-30 molylepke indul táncolni a nappaliba), 18 csomag élesztő, 16 kiló krumpli, 3 kiló csomagolt sonka, 12 pohár tejföl,… – Jó, de ez egy 2 személyes háztartásban meddig is elég? Ja, hogy a felének már lejárt a szavatossága is? Életemben nem sütöttem még kenyeret. Mit fogok én ezzel csinálni? Miért kellett megvenni? – Ez a gondolatmenet/párbeszéd valószínűleg a háztartások felében lejátszódik/elhangzik a napokban. Jó-jó, de mit tegyünk annak érdekében, hogy 2 hét múlva ne ismétlődjön meg ugyanez? Elsőként gondoljuk végig, hogy valójában mire is van szükségünk, mi az, amit szeretünk, mi az, aminek a szavatossága néhány napon belül lejár, ezért nem érdemes több heti adagot bespájzolni belőle stb. Annak érdekében, hogy ne a kukában végezzék a pánikhangulatban megvásárolt élelmiszerek nagy része, és hogy a pénztárcánkat is kíméljük, íme néhány jótanács, amelyet a napi táptudás blog szerzői összegyűjtöttek segítségképp. Érdemes átböngészni!

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.