Étkezési kisokos vírus idején

hutogep

Nos, nézzük a hűtőt és a kamrát: 32 kiló liszt (amiből naponta 10-30 molylepke indul táncolni a nappaliba), 18 csomag élesztő, 16 kiló krumpli, 3 kiló csomagolt sonka, 12 pohár tejföl,… – Jó, de ez egy 2 személyes háztartásban meddig is elég? Ja, hogy a felének már lejárt a szavatossága is? Életemben nem sütöttem még kenyeret. Mit fogok én ezzel csinálni? Miért kellett megvenni? – Ez a gondolatmenet/párbeszéd valószínűleg a háztartások felében lejátszódik/elhangzik a napokban. Jó-jó, de mit tegyünk annak érdekében, hogy 2 hét múlva ne ismétlődjön meg ugyanez? Elsőként gondoljuk végig, hogy valójában mire is van szükségünk, mi az, amit szeretünk, mi az, aminek a szavatossága néhány napon belül lejár, ezért nem érdemes több heti adagot bespájzolni belőle stb. Annak érdekében, hogy ne a kukában végezzék a pánikhangulatban megvásárolt élelmiszerek nagy része, és hogy a pénztárcánkat is kíméljük, íme néhány jótanács, amelyet a napi táptudás blog szerzői összegyűjtöttek segítségképp. Érdemes átböngészni!

Ez is érdekelheti:

,

Megújul a szécsény-benczúrfalvai Benczúr-kúria

Megújul a Benczúr-kúria a Nógrád megyei Szécsényhez tartozó Benczúrfalván
, ,

Bartók Tavasz: Charlie, Bagossy Brothers, Aurevoir. is lesz

Charlie, a Bagossy Brothers és az Aurevoir. ingyenes online koncertje is szerepel az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek könnyűzenei kínálatában.
, , , ,

Változatos nyárindító programkínálatot nyújtanak a nemzeti parkok

Romantikus csillagles, baráti kerekezés, kalandos vízitúra, orchideakeresés, vagy madárhangverseny - ilyen változatos kínálattal várja az érdeklődőket Magyarország tíz nemzeti parkja.
,

Meghosszabbítja országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark

Két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-ig lehet beküldeni
,

Több mint 700 program a Közösségek Hetén

Több mint 700 szabadtéri és online program várja az érdeklődőket a Közösségek Hete országos rendezvénysorozaton a héten.
,

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
,

A vasúthoz és a HÉV-hez kapcsoló alkotói pályázatot hirdettek

A Vasút Európai éve alkalmából a vasút világa - "sínes álmok" címmel indul az alkotói pályázat.
, , ,

Szerdáig lehet szavazni a kiselefánt nevére

Látogatói segítségét kéri ezúttal is a Fővárosi állat és Növénykert, hogy válasszák ki az áprilisban született kiselefánt nevét.