Garantált libabőr – 200 magyar zenész tolja a The Show Must Go On-t karanténban!

Az utóbbi időkben számos karanténos zenei produkció született, de kétségkívül ez lett az egyik leghatásosabb videó! Maga a dalválasztás is magáért beszél: a Queen zenekar „The show must go on” című számát vették elő. A dal már alapból is a rockzenei műfaj egyik legnagyobb slágere, az üzenete pedig a jelenlegi helyzetben pláne aktuális: a shownak folytatódnia kell mindenféle körülmények között. Jelenleg ez a körülmény a karantén. Így kell átvészelnünk közösen ezt az időszakot, fegyelmezetten, otthon maradva, hogy minél hamarabb véget érhessen a veszélyhezet – mondta Révész Zsolt a karantén-videó ötletgazdája, művészeti vezetője, a CityRocks kezdeményezés kommunikációs vezetője. A CityRocks zenészei és a film készítői azok előtt tisztelegnek ezzel a videóval, éljenek bárhol is a világban, akik soha nem látott áldozatot hoznak értünk ezekben a nehéz időkben. – Zenészek vagyunk, a hangszer és a mikrofon az eszközünk, a közösség és az együttlét a lételemünk. A rock flashmob arról szól, hogy van olyan út, amelyen bármifajta különbségtétel nélkül mindenki együtt járhat. Ez lesz a dolgunk a járvány után is, és nem kell hozzá se hangszer, se mikrofon, bárhol és bármikor meg tudjuk csinálni – folytatta Révész Zsolt. A videóban feltűnnek rendőrök, katasztrófavédelmi szakemberek, orvosok és civilek is, a CityRocks zenészei. Összesen 200-an ragadtak hangszert vagy mikrofont, hogy ebben a gigantikus produkcióban részt vegyenek és együtt üzenjenek a világnak. A Cityrocks Produkció a korábbi években Szegeden és Kecskeméten szervezett több száz fő részvételével rock flashmobokat. A jelenlegi helyzet mindent felülír, de az együtt zenélés örömét, az ebből születő közösségi élményt most is sikerült megélni. És íme a videó:

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.