Gyerekeknek szóló streaming platform indul

Március 13-án a Holdvilág Kamaraszínház Holle anyó című előadásával debütál a legújabb magyar előadóművészeti streaming platform.

Az Üveghegy Produkció célja, hogy változatos kulturális tartalmat juttasson el a kisebb és nagyobb gyerekek és családjaik otthonába. Az online platform egyrészről lehetőséget teremt a színházi- és bábelőadások, koncertek, interjúk rögzített felvételeken keresztüli megtekintésére, másrészről esetenként ezek élő közvetítéseken keresztül is követhetőek lesznek.

Az Üveghegy.hu egy komplex, változatos kulturális tartalmakat kínáló weboldal, melyet Bőhm Dániel és Bőhm-Siska Mariann, egy háromgyerekes házaspár, illetve két családi barát közösen hozott létre abból a célból, hogy közel hozzon a gyermekekhez, fiatalokhoz olyan művészeti alkotásokat, amelyek mindamellett, hogy pozitív hatással lehetnek lelki és szellemi fejlődésükre, szórakoztató program-alternatívaként is szolgálnak.

Az Üveghegy Produkció jövőbeli céljai között szerepel, hogy minden korosztály képviselői megtalálhassa a számára kedves, inspiráló alkotásokat, melyeket apró kincsekként hordozhatnak zsebükben, bármerre is járjanak a nagyvilágban.

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.