Irodalmi pályázatot írtak ki ifjúsági regényekre

Irodalmi pályázatot hirdetettek ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség által közösen meghirdetett 10 millió forint összdíjazású pályázat célja, hogy olyan szórakoztató regények készüljenek, amelyek felhívják a 10-14 éves gyerekek figyelmét a természetvédelem fontosságára, a klímaváltozás problémájára, egyúttal a természet szeretetére, természetjárásra, aktív életmódra ösztönzik őket, mindezt azonban nem didaktikus módon teszik – hangzott el a pályázati programot bemutató sajtótájékoztatón.
Pályázni 18 éves kortól lehet, kezdő és rendszeresen publikáló írók jelentkezését is várják 2021. május 15-ig. – írja a kisalföld.hu.
A tervek szerint az első helyezett 5 millió forint, a második 3 millió forint, a harmadik 2 millió forint jutalomban részesül, de megosztott díjazás is előfordulhat, emellett különdíjat is szeretnének odaítélni.
A szépirodalmi igénnyel megírt alkotásokat várnak, a pályázat anonim, egy szerző 1 művel nevezhet. A pályázaton minden magyar nyelven alkotó, így határon túli író is részt vehet. A beadott alkotások terjedelme minimum 3 szerzői ív legyen, a műveket 2021. szeptember 15-ig bírálják el.
A pályázat részletei az iroszovetseg.hu és az aktivmagyarorszag.hu oldalon olvashatók.