Ismét lehet pályázni a MANK művészeti ösztöndíjaira

Képzőművészeti, iparművészeti és művészettörténészi ösztöndíjakat hirdet a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

A Derkovits Gyula képzőművészeti, a Kozma Lajos iparművészeti és a Kállai Ernő művészettörténeti ösztöndíj nyertesei 2021-ben havonta bruttó 200 ezer forintos díjban részesülnek, melyet a MANK, további megjelenési és kiállítási lehetőséggel egészít ki.- olvasható a MANK.hu oldalán.

A Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjra pályázhat minden festő, szobrász, képgrafikus, illetve az intermediális műfajokban tevékenykedő alkotó, aki a felsőoktatást követően önálló művészi tevékenységet tud felmutatni. A 2021. január 3-ig megpályázható ösztöndíj elbírálása során a szakmai bemutatkozás mellett az ösztöndíjas időszakra vonatkozó alkotói terveket is értékeli a kuratórium.- írják a MANK honlapján.

Szintén egy hónap áll azon fiatalok rendelkezésére, akik a 2020. december 11-től 2021. január 12-ig kiírt Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjra nyújtják be pályázataikat.

A Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi ösztöndíjra 2020. december 18. és 2021. január 19. között pályázhatnak a 40 év alatti kutatók.

A pályázatok részletei itt!