István, a király előadás is lesz az esztergomi bazilika előtt

Bővelkedik változatos produkciókban az Esztergomi Várszínház idei szabadtéri programja, melyek közül kiemelkedik az István, a király augusztusi bemutatója a bazilika előtt felállított színpadon.

Az Esztergomi Várszínház 1990 óta működik megszakítás nélkül, évadja júniustól augusztus végéig tart, nagy részben hétvégi előadásokkal. A műsorterv összeállításakor a szervezők tudatosan törekednek az új színházi értékek létrehozása mellett, a színházi műfajok mindegyikéből színre vinni néhány jeles produkciót. Történelmi dráma, abszurdjáték, vígjáték, musical, koncert, opera és idegen nyelvű előadásokat láthatnak évről-évre minden nyáron Esztergomban az érdeklődők.

A bazilika oszlopcsarnoka előtti lépcsősorra épített színpadon idén is nagyszabású produkciókkal várják a közönséget, első előadásuk július 4-én lesz, Hubay Miklós Római karnevál című színdarabját láthatják majd a nézők. A programsorozat kiemelkedő eseménye lesz az augusztus 17-én és 18-án bemutatandó István, a király című rockopera Novák Péter rendezésében.
A nyári repertoárról a Magyar Kuríron olvashatunk részletesen.