Jövő héten nyit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria

Az enyhülő járványügyi korlátozásoknak köszönhetően újra látogathatók a közgyűjtemények.

A Szépművészeti Múzeum május 12-én, a Magyar Nemzeti Galéria pedig május 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. – írja a kultúra.hu.

A Magyar Nemzeti Galéria egy különleges nemzetközi nagykiállítással, a Vágyott szépség című, a londoni Tate Britain preraffaelita mesterműveiből válogatott tárlattal nyílik meg. A mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon közel száz lenyűgöző preraffaelita alkotás látható augusztus 22-ig. A Nemzeti Galériában május legvégéig látható Sean Scully Átutazó című retrospektív kiállítása is, amely az elmúlt év októberében nyílt meg, de az intézmény zárása miatt csak rövid ideig láthatta a közönség. Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, a kiállításon 110 művét mutatja be az intézmény.

A Szépművészeti Múzeum első új időszaki kiállítása június 3-án nyílik Leonardótól Miróig − 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében címmel. A Szépművészeti Múzeum két tagintézménye, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szintén május 13-tól várja a látogatókat.

A múzeumokat a vonatkozó kormányrendelet értelmében a 18 éven felüli személyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében válthatnak jegyet a múzeum kiállításaira. Az intézmények emellett maszkviselésre és az ajánlott másfél méteres távolság betartására is kérik a látogatókat. – hívja fel a figyelmet az aktuális járványügyi intézkedésekre a kultúra.hu.

Fotó: facebook.com/szepmuveszeti