Köztéri kiállítás nyílik a Kárpát-medence arcairól

Harmincöt, véletlenszerűen kiválasztott belhoni és külhoni magyar látható azokon a plakátokon, amelyek szombattól a Minden magyar számít! köztéri kiállításon lesznek láthatók Budapesten

A Kárpát-medence arcai alcímet viselő, ingyenesen látogatható kiállítás központi gondolata, hogy éljünk akár a trianoni határ innenső vagy túlsó oldalán, mi, magyarok nem különbözünk egymástól. Ennek jegyében az erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalanyok együtt szerepelnek a magyarországiakkal. A plakátarcok kiválasztásakor arra törekedtek a szervezők, hogy az ácstól az egészségügyi szakasszisztensen át a varrónőig olyan hétköznapi embereket mutassanak be, akik közöttünk élnek. – írja az MTI.
A Minden magyar számít! – A Kárpát-medence arcai című köztéri plakátkiállítást szombaton nyitják meg Budapesten, a XVI. kerületi Reformátorok terén. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló kiállítást Hetzmann Róbert, az egyesület elnöke nyitja meg és június 29-ig lesz látogatható.

Forrás: MTI
kép: magyarnemzet.hu