KÜLFÖLDÖN TANULNÁTOK TOVÁBB? A STIPENDIUM PEREGRINUM ÖSZTÖNDÍJRA ÁPRILIS 15-IG MÉG LEHET PÁLYÁZNI

A külföldi felvételi és a nemzetközi nyelvvizsga teljes díját is fedezheti az ösztöndíj.


Április 15-ig pályázhatnak a Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére azok a fiatalok, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek. A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Eddig 32 nyertes pályázat között közel 3 millió forint ösztöndíjat osztottak ki.

Még közel másfél hónapig várják a külföldi felsőoktatási intézményekbe felvételiző fiatalok jelentkezését a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló egyedülálló ösztöndíjprogramra. A Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaik alatt és azt követően hasznosítani fogják Magyarországon.

A pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Eddig 39 pályázat érkezett be, amelyből 32 nyert támogatást. A pályázatok elbírálása és az eredményről szóló tájékoztatás folyamatosan történik. Az ösztöndíjra nemcsak a hazai, hanem határon túli 17-23 éves magyar fiatalok jelentkezését is várják.

Fontos hangsúlyozni, hogy a díjazottak száma nincs meghatározva. Pályázni április 15-ig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig lehet a Nemzeti Tehetség Központ oldalán található űrlap segítségével https://nemzetitehetsegkozpont.hu/stipendium-peregrinum/, ahol az ösztöndíjprogram részteleiről, és kibővített támogatási lehetőségeiről is bővebben tájékozódhatnak.