Látványtervek – 2027-ben nyithat meg a Pázmány budapesti campusa a Magyar Rádió volt épületeiben

Városképi szempontból is jelentős változást hoz a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek a Magyar Rádió egykori épületeiben létrejövő campusa.

A várhatóan 2027-re elkészülő beruházás során ugyanis több jelentős épület is megújul majd a Nemzeti Múzeum mögött fekvő területen, például a rádió egykori Márványtermét is magába foglaló Esterházy-palota vagy a végletesen leromlott állapotú Károlyi-palota, de új épületeket is emelnek majd. Mint ismert, összevont campust hoz létre a józsefvárosi Palotanegyedben, a Magyar Rádió egykori épületeiben az eddig széttagoltan működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE).

A Szentkirályi utca – Múzeum utca – Pollack Mihály tér és Bródy Sándor utca által határolt területen több, városképi szempontból is fontos épület található, így a Pollack Mihály tér 4-6. (volt Esterházy-palota)., 8. és 10. (volt Károlyi-palota), a Bródy Sándor utca 5-7., valamint a Szentkirályi utca 25/A, 25/B és 27. szám alatti épületek, amelyek 2020-ban kerültek a Pázmányt fenntartó Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tulajdonába. Ezenkívül szintén a Pázmányé a leendő campusszal szomszédos, a Szentkirályi utca utca túloldalán lévő 26., 28. és 30. szám is.