Megérkezett az első öt különleges vasúti jármű a Közlekedési Múzeum leendő helyszínére

A látványosságokat a tervek szerint már nyáron kiállítják, az egykori Északi Járműjavító területén megnyíló első időszaki kiállításon.

A múzeum jövőbeli otthonában, az egykori Északi Járműjavító területén még az építkezés megkezdése előtt időszaki kiállítással és programokkal várja látogatóit, amint ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.”Az idei évben, még az építkezés megkezdése előtt időszaki kiállítással jelentkezik a Közlekedési Múzeum a Dízelcsarnokban. Ezáltal betekintést engedünk a régi járműjavító csarnokba, ahol időszaki tárlatot tervezünk a járműjavító és környezetének történetéről. Ehhez az ideiglenes kiállításhoz érkeztek most meg a mozdonyok, emellett pedig részletesen bemutatjuk majd az új múzeum terveit is. Célként jelenik meg, hogy az ipari örökség megőrzésével, annak világszínvonalú kortárs építészettel való kiegészítésével új kulturális negyedet hozzunk létre a kőbányai egykori rozsdaövezetben” – közölte Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója. – számol be az MTI.

A járművek egyébként szorosan kötődnek a helyszínhez, hiszen többségüket egykor még itt javították, Magyarország egykori legnagyobb vasúti járműjavítójában.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Forrás: MTI