Megszületett a várva várt kiselefánt!

Harmadszorra is anyuka lett Angele, a huszadik életévében járó elefánt anyuka: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra. A „szülőszoba” éjjellátó kamerái segítségével a születés pillanatait is meg lehet nézni az zoobudapest oldalán.

A kiselefánt végül hajnali 5 óra 9 perckor jött a világra. Az ellés viszonylag gyorsan lezajlott, mindenféle komplikáció nélkül. A „szülőszobában” elhelyezett kamerák rögzítették is az eseményt, így a felvételeket a nagyközönség is láthatja. A videó érdekessége, hogy a képeken úgy tűnik, mintha az anya első dolga az lenne, hogy az újszülöttet megrugdossa. Valójában ez teljesen normális viselkedés az anyaelefántoknál, melynek célja, hogy a magzatburkot eltávolítsák a kicsiről.

Az állatkert webkameráján  már látható,  Arun, Angele előző, 2017 novemberében született borja  továbbra is együtt van anyjával, illetve most már a kistestvérével. A gondozók megfigyelése szerint jól viselkedik, és természetesen érdeklődik az újszülött iránt. Persze, ha ezt túlzásba viszi, Angele azonnal rendreutasítja a kíváncsi nagytesót.

Az Állatkert Alapítványa már a babavárás időszakában bejelentette, hogy egy speciális „elefánt babamérlegre” vár adományokat az elefántbarátoktól. Ezzel a mérleggel nemcsak a kiselefánt gyarapodását, fejlődését lehetne nyomon követni, hanem a felnőtt állatokat is le lehetne mérni vele. A támogatások fogadására külön felületet hoztak létre az Állatkerti Alapítvány honlapján, kérjük, aki teheti, segítsen a mérleg költségeinek előteremtésében! Korábban egyébként már árverésre bocsátottuk a kiselefánt bátyja, Arun műalkotásnak is beillő talplenyomatát, s az árverés bevételét szintén a „babamérleg” beszerzésének és beszerelésének költségeire fordítottuk.