Műemléki környezetéhez alakítják az óbudai Szentlélek teret

Megújul Óbuda egyik legnagyobb forgalmú csomópontja, a Szentlélek tér.

A téren eddig álló régi bódékat január folyamán már elbontották, ezek helyére kerülnek majd az új építmények – – derül ki a pestbuda.hu cikkéből.

A tér felújítására 2020 augusztusában kiírt pályázatot a Minőségi Óbudáért Konzorcium nyerte meg. A pályázat egyik célja az volt, „hogy az érkezőket egységes építészeti és a tér műemléki környezetéhez illő, azzal harmonizáló kép fogadja”. A tervek szerint a tér felújítása több szakaszban zajlik majd: az I. ütemben megvalósul egy grilles reggeliző, kávézó és nemzeti dohánybolt, valamint nyilvános illemhely, amely várhatóan 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Ez is érdekelheti:

,

Ingyen tömegközlekedhetnek a Föld napján az autósok

Térítésmentesen közlekedhetnek Budapesten április 22-én, csütörtökön a Föld napján az autósok a tömegközlekedési eszközökön.
, ,

Magyar bor nyert aranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

A mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúját díjazták Moszkvában.
,

Szabadtéri és online programok a Föld napján

A Föld napja alkalmából hétvégén az ELTE Füvészkertbe látogathatunk.
,

Futuristic elnevezésű lakástextil-kollekcióját mutatja be Szigeti Szilvia tervező a FUGA-ban

A tárlat csütörtöki megnyitója élőben követhető lesz a FUGA Youtube-csatornáján
,

Befejeződött a FiumeiGuide fejlesztésének második üteme

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) fontosnak tartja, hogy azok is kapjanak ismereteket a Fiumei úti sírkert látnivalóiról, akik egyénileg látogatják a nemzeti emlékhelyet.
,

Online rendezik meg a 11. Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között

 A válogatásban a nyolc, magyar felirattal is elérhető játékfilmen kívül az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös szervezésű kísérőprogramokon is részt vehetnek a filmrajongók - tudatta a Budapesti Francia Intézet.
, ,

Várják a jelentkezéseket a VirtuózokV4+ második évadába

Már megnyílt a jelentkezési lehetőség a Virtuózok V4+, a közmédiában látható klasszikus zenei televíziós tehetségkutató második évadába.