Ne hagyd ki a Szabó Magda kiállítást! Hogyan? Hát virtuálisan!

koronantul_szabo_magda_01

Arról már írtunk korábban is, hogy számtalan múzeum virtuálisan teszi lehetővé tárlatainak végigjárását a koronavírus miatti bezárások idejére, de most szeretnénk külön kiemelni a Petőfi Irodalmi Múzeum Szabó Magdáról szólól kiállítását, amely 2017-ben, „Annyi titkom maradt…” címmel készült el.

Mivel ez az idézet egy hosszabb önvallomás része, amelyben a 90 évesen elhunyt írónő tükörként utal munkásságára és mindig változó személyiségére, a tükör eleme újra és újra felbukkan a tárlatot járva.

A kiállítás anyaga figyelmet megragadóan vezet végig Szabó Magda életútján, már onnantól kezdve, hogy bemutatja, milyen szülők nevelték Tündér Lala megálmodóját, és mi minden gyakorolt szemléletformáló szerepet rá gyerekkorában. Egyértelmű, hogy a Dóczi gimnáziumban töltött éveit is átélhetjük: bepillantást nyerünk az ottani mindennapok hangulatába, az írónő tanárainak hozzáállásáról és módszereiről is többet tudunk meg, mint ahogy a teremtett testvérről, a Für Elise Bogdán Cecíliájáról is.

És talán a legegyértelműbb, hogy Abigél sem marad el a kiállításról, mi több, ahogy a Petőfi Irodalmi Múzeum leírása fogalmaz: „Abigél szelleme tárlatunkon megelevenedik, látogatóink kívánságaikat valóságosan és virtuálisan is rábízhatják.”

Szerintünk nem érdemes kihagyni – remek szabadidős program! Kattints ide, hogy elindulj Szabó Magda életútján.