Nyitnak a nagyobb múzeumok is

Újra kinyit szombattól a Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is.

A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett, a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk ’89-90 című közösségi kiállítás látogatható. A tervekkel ellentétben a CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart – olvasható a közintézmény honlapján.
A kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig 4 idősávban. A Múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat a Jegymester felületén.
Az épületben a 2 órás idősávokban 250 látogató tartózkodhat. Előzetes jegyvétellel 200 fő érkezhet, de az intézmény azokra is gondol, akik korábban nem regisztráltak: az idősávokon belül maximum 50 fő a pénztárban, bankkártyával történő fizetés után szintén beléphet. Amennyiben a múzeumban egyidőben jelenlévő látogatók száma eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak a következő idősávig várakozniuk kell – hívja fel a figyelmet a járványügyi helyzetre hozott intézkedésire a múzeum a honlapján.

A Szépművészeti Múzeum is szombattól fogadja a látogatókat. A megnyitást követően az állandó kiállítások, valamint Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetőek meg. A Szépművészeti Múzeum hétfő kivételével 10 órától 18 óráig várja az érdeklődőket. A múzeum óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik a nyitva tartás ideje alatt – írják a honlapjukon.

A Magyar Nemzeti Galéria is ugyancsak holnap nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A megnyitást követően az állandó kiállítások, valamint az Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása című időszaki tárlatok tekinthetőek meg. A Magyar Nemzeti Galéria keddtől péntekig 13 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. Az intézmény is óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat kérik a biztonságos távolság betartására, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitva tartás ideje alatt – olvasható a honlapjukon.