Nyitnak az eddig zárva tartó fővárosi könyvtárak

Két ütemben nyílnak újra a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókjai, július 1-jén a Központi Könyvtár és 15 kerületi tagkönyvtára nyitott, július 22-től már az összes többi is fogadja az olvasókat.

Július elejétől még csak 16 intézmény, július 22-től azonban már az összes bibliotéka várja az olvasó közönséget. A megnyitott könyvtárakban eleinte még csak szűkített szolgáltatásokat lehetett igénybe venne, ma már azonban a teljes paletta várja az olvasókat.
Július 16-tól jelentősen bővül a könyvtárakban elérhető szolgáltatások köre is, a legfontosabb, hogy megnyíltak az olvasói terek a látogatók számára, így a polcokról közvetlenül lehet már olvasnivalót válogatni. Szeptember 6-ig megmarad ugyanakkor az előjegyzési szolgáltatás átmeneti ingyenessége is.

A Központ Könyvtár nyitvatartása bővült, minden csütörtökön két órával hosszabb ideig, 10-20 óráig várja olvasóit (a Sárkányos Gyerekkönyvtár szolgáltatásai változatlanul 10-18 óráig vehetők igénybe). Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken továbbra is 10-18 óráig tart nyitva az intézmény.

A távolságtartás biztosítása érdekében a könyvtárakban csökkentett számú munkaállomás és ülőhely áll rendelkezésre, és arra is kérik a látogatókat, hogy ezeket csak a szükséges ideig vegyék igénybe és ügyeljenek a maszkviselés szabályaira is!
Naprakész információk itt!