Online és offline is lesz Múzeumok Éjszakája szombaton!

Az idei Múzeumok Éjszakája – a koronavírus miatt – félig online, félig offline lesz, ám ez cseppet sem sajnálatos dolog, hiszen még mindig sokan vannak, akik nem, vagy nehézkesen jutnának el személyesen a kulturális intézményekhez. Az online múzeumi sétának köszönhetően azonban nekik sem kell lemaradniuk, sőt, még pazar nyereményekhez is hozzájuthatnak.
Egy példa a múzeumok egyéni, online programjai közül: a Bajor Gizi Színészmúzeum például online felolvasószínházzal, szobaszínházi előadással készül, de lesz még két élő bejelentkezés is az új, nyitás előtt álló időszaki kiállításaikról.

És egy példa az offline programok közül: a debreceni Modem Maradj Modem címmel rendhagyó, ám óvatosságra törekvő művészeti napra várják az érdeklődőket június 27-én kora délutántól egészen éjfélig. Lesznek művészeti foglalkozások, bábszínház és Ringató a gyerekeknek, tárlatvezetések, színházi és táncelőadások, valamint performansz és slam poetry is.

Bővebben itt olvasgathatsz a programokról – és persze a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalát is folyamatosan figyeld. Itt megtudhatod azt is, hogyan nyerhetsz a szombaton élesedő kvízjáték segítségével!

A június 27-i Online Múzeumok Éjszakája egy virtuális sétára visz, amely során az ezernyi csodát rejtő közgyűjteményeink…

Közzétette: Múzeumok Éjszakája – 2020. június 15., hétfő