Online plakátkiállítás a Szimplában

Karantén címmel 29 művész alkotásából nyílt online kiállítás a Szimpla Kertben a héten, melyet Árendás József Munkácsy Mihály-díjas grafikustervező, érdemes művész nyitott meg.

„Otthon vagyunk, de mégis olyan, mintha elvesztettük volna egy időre az igazi otthonunkat, a világunkat, a földet, egymást. Olyan helyzetbe kerültünk, ami elgondolkodtat és talán meg is változtat minket. Erre a megváltozott helyzetre reflektáltunk plakátokkal” – írták a meghívójukban a kiállító művészek és az OPLA csapata.

Az online tárlat az alkotók kedvenc kiállító-és törzshelyén, a Szimplában jött létre, de a körülményekre való tekintettel, hogy a látogatóknak ne kelljen kimozdulniuk, létrehozták a Szimpla Kert 3D Plakátfalát. így otthonunkban, a monitor előtt ülve egyszerűen végignézhetjük a kiállított műveket, csak rákattintunk a plakátfalra és egyenként megnyílnak nagy méretben a tárlaton bemutatott alkotások.

Az OPLA egy művészeti projekt, amely kiemelten a plakátművészettel és ahhoz kapcsolódó művészeti jelenségekkel, irányzatokkal foglalkozik. Céljuk a nemzetközi plakátművészeti élethez kapcsolódva a magyar plakátművészet életben tartása, népszerűsítése, a klasszikus mesterek és az évről-évre felbukkanó fiatal plakáttal foglalkozó tehetségek közötti folyamatos párbeszéd működtetése és a plakát egyedi vizuális költészeti nyelvének megőrzése.

Korábbi kiállításaik és az alkotók bemutatkozása itt nézhető meg.