Online tartalmakkal segíti az oktatást a Nemzeti Múzeum

mnm

Online segédanyagokkal, virtuális kiállításokkal és adatbázisokkal támogatja a történelemtanárok munkáját, illetve szolgálja ki az érdeklődőket a járványügyi korlátozások alatt is a Magyar Nemzeti Múzeum.

Az MNM múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai által összeállított online anyagok célja, hogy megkönnyítsék az otthoni tanulással töltött időt és segítsék a tanárok, tanítók munkáját. A tananyagok elsősorban a múzeum gyűjteményére építenek, tárgy-, és forrásközpontúak, segítik az egyes korszakok bevezetését vagy ismétlését, illetve megtalálhatóak köztük olyan feladatok is, amelyek egy-egy témakör komplex, akár önálló feldolgozását teszik lehetővé – közölte az MTI-vel  a Nemzeti Múzeum.

Az MNM online oktatást segítő tananyagai az őskortól a 20. századig, korszakokra és korosztályra bontva itt  találhatók meg. Az MNM honlapján elérhetők a Nemzeti Múzeum virtuális kiállításai, a Seuso-kincs saját honlapja, az MNM műtárgyadatbázisa, régészeti adatbázisa, valamint a museumap.hu aggregált múzeumi gyűjteményi portál is.