Postamentes csekkbefizetés – itt az ideje elkezdeni használni

Postamentes csekkbefizetés - itt az ideje elkezdeni használni

Bizonyára a lustaság miatt sokan nem használják a posta évek óta elérhető alkalmazását, a QR-kódos csekkbefizetést. Pedig hány bosszankodástól mentett volna meg bennünket…

Amikor 15 perc várakozást követően végre sorra kerül az előttünk álló, aki mindenféle előjel nélkül hirtelen előkap a táskájából 40 borítékot, melyből 15 ajánlott és tértivevényes, majd 180-as vérnyomásunkon uralkodni próbálva, fél úton az üvöltés és a röhögés közt még ráadásként 25 csekket is előránt a farzsebéből, akkor azért valószínűleg elgondolkodtunk már azon, hogy amellett, hogy az előttünk állót Föld körüli pályára állítanánk 15 másodpercen belül, vajon van-e módja annak, hogy legközelebb ne kerüljünk stroke-közeli állapotba, amikor be kell fizetni a gázszámlát.

Bár a cikk címét elolvasva valószínűleg most nem okozunk túl nagy meglepetést, de azért egy kis halk dobpergéssel mégiscsak fűszerezzük bejelentésünket: VAN! A posta iOS-re és Android-ra is lefejlesztette alkalmazását, amely segítségével a csekken található QR kód leolvasásával gyorsan be tudjuk fizetni a nálunk lévő csekket. Nincs többé sem sorban állás, sem stroke-közeli állapot (legalábbis a posta miatt). A részletekről itt lehet tájékozódni.