Szerdáig lehet szavazni a kiselefánt nevére

Látogatói segítségét kéri ezúttal is a Fővárosi állat és Növénykert, hogy válasszák ki az áprilisban született kiselefánt nevét.

Az elefántok, és más állatkerti állatok névadásával kapcsolatban többféle szokás és hagyomány is létezik, sok állatnál a kicsik nevének kezdőbetűje megegyezik az anyaállatéval. „Az elefántok esetében úgy gondoltuk, nem ragaszkodunk az A betűs nevekhez, mert már az anyuka (Angele), az apuka (Assam) és a nagytesó (Arun) neve is ezzel a betűvel kezdődik” – írja az Állatkert weboldala. A szavazásra bocsátható nevek között ezúttal csak egy A betűs akad, és annak a hangzása is jól megkülönböztethető a többitől. „Ezek a szempontok azért is fontosak, mert nem szabad elfeledni, hogy az állatok hívóneve a megkülönböztetésüket és a megszólításukat is szolgálja, vagyis az állatoknak is tudniuk, érteniük kell, hogy róluk, vagy valamelyik társukról van-e szó. Ezért nem mindegy, hogy a nevek mennyire különböznek egymástól, vagy mondjuk, hogy hány szótagból állnak” – olvasható az oldalon.

A kiselefánt nevére a Fővárosi Állat és Növénykert weboldalán lehet szavazni, mivel a z elefántborjú hím, ezért az Artúr (Arthur), Samu (Shamu) és Huba nevek közül lehet választani. Szavazni május 12-én, szerdán éjfélig lehet: https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/hirek/itt-lehet-szavazni-az-aprilisban-szuletett-kiselefant-nevere

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.