Tudj meg mindent az online színházi közvetítésekről!

Az online színházi tartalomközvetítés lehetőségeiről, kérdéseiről szervez kerekasztal-beszélgetéseket február 8-án, hétfőn a Magyar Teátrumi Társaság

Élő színház vagy működő színház? – Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel online követhető beszélgetések három fő blokkban foglalják össze a témát érintő legfontosabb információkat, szempontokat, a technológia, valamint a színházszakma témáját, továbbá a jogi és jegyértékesítési kérdéseket érintve.
A társaság Youtube-csatornáján követhető beszélgetés, amely három egyórás blokkban zajlik, minden érdeklődő számára nyitott. Tíz órától a Technológia és eszközök című blokkban Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért alapítója, Sárközi Szabina, az eSzínház marketing és kommunikációs vezetője, továbbá Lakatos Gergely, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség elnöke, Radnai Márk színművész, a SzínházTV ötletgazdája és Somfai Péter, a Budapesti Operettszínház műszaki igazgatója vesz részt a beszélgetésben. A második blokk 11 órakor kezdődik, Színházszakma címmel. A meghívott vendégek között van Dolhai Attila színművész, a Budapesti Operettszínház énekese, Rátóti Zoltán színművész, rendező, a Nemzeti Színház művésze és Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója. – írja az MTI.

Jegyértékesítés, jogi kérdések címmel 12 órától hallható az utolsó blokkk, melyben Barabás Nórával, a Szolnoki Szigligeti Színház marketingesével, Farkas Attila Erikkel, a Magyar Teátrumi Társaság jogtanácsosával és Szokolay Zsolttal, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatójával lesz beszélgetés. A beszélgetéseket Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezeti, az esemény itt érhető el.

Forrás: MTI